terug
gids
hulp newsletters Faites-vous connaître Reservatie: +33 1 47 55 81 01
Château de Valençay

Visites culturelles

Tarieven en bezoekdagen :

Kasteel Valençay geopend 16 maart 2013 en sluit 11 november 2013.
Het Château de Valençay is geopend:
Van 17 maart-30 april: 10:30-achttien;
Van 1 mei tot 31 mei: van 10 uur tot 6 uur;
van 1 juni tot 30 juni: 09u30-18u30;
van 1 juli tot 31 augustus: 09u30-negentien;
van 1 september tot 30 september: 10:30u-achttien;
van 1 oktober tot 11 november: 10u30-17u30.
Kassa's sluiten 45 minuten voor het sluiten van de site.
Ter plaatse: restaurant, bussen parking.

Tarifs :

Volledig tarief: 12 euro.
Concessies (docenten, studenten, onbetaalde, kinderen van 7 tot 17): 8,50 euro.
Familie: een gratis kinderclub ingang als 3 volle ingangen van een zelfde familie (volwassenen of kinderen). Kinderen (onder 7): 3 euro.
Groepen (min. 20 personen): 9,50 euro per persoon. Buschauffeurs gratis.
Golfkar: 12 euro.

Description :

De grote salon
Met de eetkamer, het is de grootste kamer in het kasteel. kunt u genieten van een prachtige verzameling van Empire stoelen bekleed met tapijt geborduurd door de dames van het Hof van Spanje in ballingschap Valençay. In punt van St Cyr, zesentwintig zetels zijn allemaal verschillend en ingericht met loof verzameld in het park. In het centrum kunt u de tabel komen uit het Empire Kaunitz Palace qu'occupa Talleyrand op het Congres van Wenen in 1815.

De blauwe kamer :
Deze show was onderdeel van het Verdrag van Valençay in 1813. Het heeft een groot aantal portretten en decoratieve objecten, en medaillons trompe-l'oeil stijl van Lodewijk XVI. Men kan merken dit vooral mooi kantoor stapte in zwart gelakt hout met laden versierd met goud lak patronen. Onder de Restauratie, de show was, met zijn kamer, het werkstuk favoriete Prince de Talleyrand.

Music Room :
In de zuidelijke toren, de muziek kamer dompelt de bezoeker in de stijl van Lodewijk XVI. De Versailles parket en schilderen, zowel origineel bewijs van deze stijl. De bezoeker kan genieten van de gesneden houtwerk en muziekinstrumenten: een piano-forte van 1808 ondertekend door Dussek en een harp in verguld en groen dating restauratie.

Kamer van Madame de Stael:
Het dankt zijn naam naar bed Rijk van hem was. Maar het meest interessante meubels en het meest nieuwsgierig is waarschijnlijk deze kleine tafel met drie poten, met daarboven leeuwenkoppen en geschoeid hoeven. Het draagt ​​hiërogliefen en gouden. Het werd ontworpen voor een Egyptische tempel gepland in het park, een fabriek, zoals het toen werd deze fancy gebouwen parken en tuinen genoemd.

Prince's kamer:
Onlangs gerestaureerd, het heeft een prachtige Empire meubelen deels uit de Saint-Florentin in Parijs, waar de Prins de Talleyrand in 1838 mahonie bed gestorven met bedrag schede met daarop een hoofd Egyptische handige terugkeer uit Egypte marmeren blad en klauw voet of voetstuk met twee laden marmer met drie afgeronde poten met klauwen en hoofd van een havik, gouden brons motieven.


Het is het grootste kasteel. Het stuk heeft ondergaan een transformatie Rijk samen hoge kwaliteit, zeldzaam klein meubilair handschoenen, kousen en zakdoeken weerspiegelen de verfijning van deze vergulde gevangenis. Alleen het bed is de stijl van Lodewijk XVI. Let op de prachtige collectie van wallpapers in grisaille, printplaat, voorstellende episoden uit het leven van Psyche en Cupido.

De kamer van de Duchesse de Dino:
De kamer is voorzien van een mooie mahoniehouten meubels, waaronder een bed Eetkamer Cubaanse mahonie vier kolommen met bronzen ornament. Aangrenzende kamer, kan de bezoeker ontdekken het toilet met een koperen bad negentiende eeuw en een zeldzame stoel bidet Lodewijk XV, die hield zijn kom van vertind koper.

De slaapkamer van de prinses van Benevento:
Al het meubilair dateert uit de achttiende eeuw papier scherm geschilderd Lodewijk XV-stijl uit drie delen, Smyrna tapijt, Sevres biscuit groep "The Three Graces" of portret van Madame de la Sablière als Diana the Huntress, toegeschreven aan Mignard (1612 -1,695).

Het bedrijf Perigord:
Het brengt het werk van meubilair dat toebehoorde aan Talleyrand. Nogmaals, het prestige wrijft elegantie. U kunt de grote secretaris van het begin van de negentiende eeuw te bewonderen, de werktafel gefineerd in mahonie, lederen balg stoel of twee witte marmeren bustes, een van Voltaire en andere Jean-Jacques Rousseau , beide gemaakt door Houdon.

De grote galerij:
Gebouwd in de achttiende eeuw, kan de service aan alle appartementen. Het is versierd met een reeks van olie op doek schilderen in de stijl van Hubert Robert, een leerling van de beroemde Eugène Delacroix. We kunnen ook zien een set van lades en alle consoles Rijk Restauratie periode.

De eetkamer:
De pracht van de receptie is nog steeds voelbaar. Rond de prachtige mahoniehouten tafel acht voet balusters, kon zesendertig gasten genieten van de kunst van het Grote Vasten en de wijnen van de grootste wijnen. De muren, kan de bezoeker genieten van twee prachtige Beauvais wandtapijten, Empire periode, reageren met hun antieke motieven aan de godin Hebe, het werk van Immolèse.

Keukens en kelders :
Geïnstalleerd in kelders prachtige zeventiende en achttiende-eeuwse kasteel, kantoren, keuken en wijnkelder weerspiegelen de aandacht van de heer des huizes aan zijn tafel, bekend in heel Europa, dankzij het talent de chef-kok Antonin Carême ontdekt dat Talleyrand in 1802.

Dungeon en Sagan gallery:
Geïnstalleerd in kelders prachtige zeventiende en achttiende-eeuwse kasteel, kantoren, keuken en wijnkelder weerspiegelen de aandacht van de heer des huizes aan zijn tafel, bekend in heel Europa, dankzij het talent de chef-kok Antonin Carême ontdekt dat Talleyrand in 1802.

The Little Theatre:
Uitzicht op de tuin rond het delicate gebouw werd gebouwd in 1810 als jachthuis in het kasteel, naar de kamer te verzachten dwong de Spaanse vorsten. Uitzonderlijke juweel, behoudt alle sets en achtergronden periode. Dit bezoek sinds 2012 onder de "prive-bezoeken" Zondagochtend (2 keer per maand).
€ -2 € 4 (kinderen 8-13 jaar).