terug
gids
hulp newsletters Faites-vous connaître Reservatie: +33 1 47 55 81 01

Château de Lavaux-Sainte-Anne

 

 

 

In de Lessevallei, aan de riante en rustige oevers van de Wimbe, kan U te Lavaux-Ste-Anne een mooi geklasseerd geheel bezoeken (kasteel en hoeve), parel van de Naamse Famenne. Zeldzame en prachtige antieke en in een buitengewone toestand bewaard.
Rond 1450 werd gans Lavaux ontworpen om de bestorming te vertragen : slotgrachten, gebogen muur die ertoe verplicht ongedekt te zijn aan de flank, ophaalbrug, kijk- en schietgaten, ronde torens, op dewelke de kanonkogels minder vat hebben, overheersende slottoren en uiterst toevluchtsoord bij gevaar ...
In 1630, de Renaissance verspreidt zich. Jacques Reynard de Rouveroy ondergaat haar invloed en begunstigt ze. Hij sloopt de noorderflank, maakt aldus het binnenhof vrij, haalt de verdiepingen op en bouwt zich, tussen de torens, een woonruimte met een overvloed aan bakstenen, stenen vensterlijsten, vensterkruisen, pilasters en hoeken. In een keer ziet het kasteel op de buitenwereld uit en op de genoegens van het leven.
De boerderij dateert uit hetzelfde tijdperk en haar poort doet in mindere mate aan die van het kasteel denken.
Berlo en Rouveroy blijven de twee grote namen in de bouwkundige annalen evenals in de geschiedenis van het domein van Lavaux.

Nieuw! Natuurmuseum en het Vochitge gebied.
Herondek dit prachtige Waalse kasteel met zijn nieuwe voorstelling van het adellijke leven in in de 17e en 18e eeuw en zijn gerenoveerd Natuurmuseum.
Zet uw bezoek verder met het ludieke en didactische parcours in de «Water Zone» waar groot en klein de typische fauna en flora van de famenne kunnen ontdekken.

Deze plaats aan uw selectie toevoegen

Château de Lavaux-Sainte-Anne
8 rue du château
B-5580 Lavaux-Sainte-Anne

Tel : +32 84 38 83 62
Fax : +32 84 38 73 02

Contact : Elise Mathys

Station : (0 Km)
Vliegveld : (0 Km)

     

Nabije activiteiten (of in de omgeving) :

  • Park
  • museum

Ligging :

  • Platteland