terug
gids
hulp newsletters Faites-vous connaître Reservatie: +33 1 47 55 81 01

Château Médiéval d'Oricourt

 

 

 

Het is waarschijnlijk tegen het einde van de 12e eeuw dat château d’Oricourt werd gebouwd aan de rand van het kalksteenplateau. Het geheel bestaat uit twee verstekte binnenplaatsen, waarvan de eerste fungeerde als boerderij en de tweede als woongedeelte. De gebouwen van het boerderij-deel stammen uit de 16e en 19e eeuw, en werden nog tot 1990 als zodanig gebruikt.

De tweede binnenplaats is nog geheel ommuurd en wordt gedomineerd door twee vierkante torens van 25 meter hoog. De in de 15e eeuw gewijzigde woongedeelten, een put, een ondergronds waterbassin, gewelfde kelders en een bakkerij completeren deze binnenplaats. Langs de buitenkant van de Zuidmuur loopt een droge gracht van ca. tien meter diep, die de afscheiding vormt tussen plateau en kaasteel. Buiten de muren staat een imposante ronde duiventoren.

Gaucher was als officier van de Hertog van Bourgondie heer van Oricourt omstreeks 1170. Ten tijde van de Renaissance was Nicolas Rolin, kanselier van Bourgondie, de eigenaar. Deze kasteelheer werd door Van Eyck geportretteerd.

Sinds 1969 werden resauratie-werkzaamheden verricht en in 1984 werd Oricourt enkend als historisch monument. Château d’Oricourt is het best bewaard gebleven voorbeeld van middeleeuwse militaire architectuur in de Franche-Comté.

Deze plaats aan uw selectie toevoegen

Château Médiéval d'Oricourt
1 rue Nicolas Rolin
70110 Oricourt

Tel : +33 3 84 78 74 35
Fax :

Contact : Jean-Pierre Cornevaux

Station : Lure (15 Km)
Vliegveld : Mulhouse-Bâle (80 Km)

     

Nabije activiteiten (of in de omgeving) :

Plaatselijke activiteiten :

  • Paardrijden
  • Vissen
  • Watersporten
  • 18-holes golf course
  • Waterskieën

Parking :

  • Openlucht Parking

Ligging :

  • Platteland