terug
gids
hulp newsletters Faites-vous connaître Reservatie: +33 1 47 55 81 01

Château de Bourbon-l'Archambault

 

 

 

De middeleeuwse vesting van Bourbon-het Archambault vormt de wieg van de dynastie van Bourbons en identificeert zich aan de geschiedenis van Frankrijk.
Zij vertegenwoordigt één van de indrukwekkendste ruïnes van het feodale tijdperk dat geleden in Frankrijk, ondanks outrages die zij in de loop van de laatste eeuwen heeft ondergaan. De oude woonplaats van Sire Archambault van Bourbon, dit kasteel, dat tot vijftien grote omloop telde, dienden voornamelijk als militaire defensie terwijl de hertogen en hun hof zich op Molens vaststelden.
Na XVIe eeuw, werd het kasteel opgegeven en valt geleidelijk in ruïnes, hoewel een hoofdstuk op het behoud van Saintes-Reliek toezag - aangebracht aan Bourbon door Robert van Frankrijk, zesde zoon van Heilig-Louis - in de Heilige Kapel, wonder van stenen en vitraux waarvan de schoonheid die van de Heilige Kapel van Parijs evenaarde.
Geconfisqueerd aan de Revolutie, werd het kasteel als nationaal goed in 1794 verkocht, dat dan de welvarendste loopbaan van het heel land wordt. In 1832, Achille redde Verbinden, plaatselijke dichter, van de vernieling de drie omloop van het noorden en de zaal die aan ze, enige huidige getuigenissen, met de omloop voorafgaat Die dat in Grogne, van de elke macht van deze gekwalificeerde vesting van onneembaar in zijn tijd.

Deze plaats aan uw selectie toevoegen

Château de Bourbon-l'Archambault
Rue de la Sainte Chapelle
03160 Bourbon-l'Archambault

Tel : +33 4 70 67 02 30
Fax : +33 4 70 67 02 30

Contact : Monsieur Grenouilleau

Station : (0 Km)
Vliegveld : (0 Km)

Nieuws van de kastelen (in het Frans)

     

Ligging :

  • Platteland